Aveda Hamam / Hammam traditioneel

De Hamam (Hammam) is een eeuwenoud reinigingsritueel dat zijn oorsprong kent in Centraal-Azië.

Het doel is dat u in een ontspannen omgeving uw hele lichaam reinigt waardoor uw lichaam en geest in balans raken.

Deze traditionele behandeling wordt op de authentieke manier uitgevoerd en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De behandeling

In onze individuele Hamamruimte, van ongeveer 38 tot 40 graden, ligt u op een verwarmde marmeren plaat en ondergaat u een was- en scrubritueel met een speciale scrubhandschoen van zijde (kese) en olijvenzeep en is er warmwater in overvloed. Daarna volgt er een overheerlijke massage en worden uw haren gewassen.

Het is gebruikelijk om alleen een omslagdoek (Pestemal) te dragen waarmee het lichaam, of delen van het lichaam bedekt kunnen worden. (badkleding mag). Onze pestemals zijn traditionele omslagdoeken en zijn afkomstig uit Turkije en worden ook gedragen door onze masseuses.

Uw lichaam wordt overgoten met heerlijk warm water wat erg fijn aanvoelt en u tot ontspanning brengt. Met een traditionele katoenen zeepzak (Torba) en speciale olijvenzeep, die in de zeepzak door de combinatie van water en lucht een grote hoeveelheid zeepbellen en schuim afgeeft. De Hamam masseuse knijpt de zeepzak boven uw lichaam uit waardoor een verneveling van zeep ontstaat en er een groot schuimbed over het gehele lichaam wordt aangebracht. Hierna begint het was- en scrubritueel en de hammam full body massage, dit is pure verwennerij. Als laatste wordt uw lichaam nogmaals overgoten met warm water zodat alle dode huidcellen netjes worden afgevoerd en hebben wij uw haren gewassen met de natuurlijke shampoo van Aveda.

Na afloop van de behandeling kunt u nog even lekker ontspannen in onze relaxruimte onder het genot van een traditionele zoete Turkse of Aveda comforting thee.

Behandel prijzen

Hamam Complete,incl. Body Massage en haren wassen€   75,00        60 min.
Hamam Excellent,als complete met uitgebreide massage€ 107,50        90 min.

Meer informatie of een afspraak maken?

Wilt u graag meer informatie over onze hamam behandelingen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op, stuur een e-mail naar info@lifestylesalon.nl of bel naar 036 – 533 0433. U heeft ook de mogelijkheid om bij ons een online afspraak te maken. Wij verwelkomen u graag in onze hamamruimte!