Hammam oude versie

Hammam Almere

De Hammam (Hamam) is een eeuwenoud reinigingsritueel dat is ontstaan in Centraal-Azië. Het doel van de Hammam-behandeling is dat u uw hele lichaam reinigt, waardoor uw lichaam en geest in balans raken. Het is hierbij belangrijk dat dit gebeurt in een ontspannen omgeving, zoals de Aveda Lifestyle Salon & Spa. Wij voeren deze traditionele behandeling op de authentieke manier uit. De behandeling is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen.

HamamHamamHamamruimteSchoonheidssalon

Hoe ziet de behandeling eruit?

Aveda Lifestyle Salon & Spa heeft een aparte Hammam-ruimte, met een temperatuur tussen 38 en 40 graden Celsius. U gaat liggen op een verwarmde, marmeren plaat en ondergaat een was- en scrubritueel. Allereerst wordt uw lichaam overgoten met heerlijk warm water, wat erg fijn aanvoelt en voor ontspanning zorgt. Een combinatie van een traditionele katoenen zeepzak (Torba), speciale olijvenzeep, water en lucht zorgt ervoor dat er een grote hoeveelheid zeepbellen en schuim ontstaat. De Hammam masseuse knijpt deze zeepzak boven uw lichaam uit, waardoor er een verneveling van zeep ontstaat en er een groot schuimbed over uw hele lichaam wordt aangebracht.

Hierna begint het was- en scrubritueel, waarbij wij een speciale scrubhandschoen van zijde (kese) en olijvenzeep gebruiken. Na dit ritueel volgt er een overheerlijke en ontspannende Hammam full body massage, dit is pure verwennerij. Vervolgens wordt uw lichaam nogmaals overgoten met warm water, zodat alle dode huidcellen netjes worden afgevoerd. Ter afsluiting wassen wij uw haar met de natuurlijke shampoo van Aveda.

Na afloop van de behandeling heeft u de mogelijkheid om nog even lekker te ontspannen in onze relaxruimte. Dit kunt u doen onder het genot van een traditionele zoete Turkse- of Aveda comforting thee.

De bedekking van uw lichaam

Om gedurende de Hammam-behandeling uw lichaam of delen van uw lichaam te kunnen bedekken, is het gebruikelijk om een omslagdoek (Pestemal) te dragen. Het dragen van badkleding is echter ook toegestaan. De Pestemals zijn traditionele omslagdoeken uit Turkije en worden ook door onze masseuses gedragen.

Behandelprijzen Hammam Almere

Hieronder vindt u een tabel met onze behandelprijzen. U kunt kiezen uit Hammam Basic, Hammam Complete of Hammam Excellent.

Hamam Complete,incl. Body Massage en haren wassen   80,00        60 min.
Hamam Excellent,als complete met uitgebreide massage 115,00        90 min.

Een afspraak maken?

Bent u geïnteresseerd in onze Hammam-behandelingen en wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op of maak een online afspraak. Onze specialisten staan graag voor u klaar!

Hammam Almere? Aveda Lifestyle Salon & Spa!

Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn. Hier kunt u op de hoogte blijven van de laatste trends, ontwikkelingen en aanbiedingen!