Tips tegen klitten

11 september 2019
Klitten in haar Almere

Last van klitten in uw haar? Dit doet u ertegen!

Iedere vrouw heeft last van klitten in hun haar. Wanneer u net uit bed komt, van de fiets af stapt of uit een regenbui komt, er zijn vele situaties waarin vrouwen met klitten in hun haren kampen. Klitten kunnen erg vervelend zijn en pijn doen om uit te kammen. Maar hoe ontstaan klitten in uw haar eigenlijk? En wat kunt u er het beste tegen doen? Wij vertellen het u graag!

Hoe ontstaan klitten?

Klitten zijn eigenlijk allemaal kleine knopen in uw haar. Deze knopen ontstaan omdat de schubben van uw haar open staan, waardoor de haren makkelijker aan elkaar vast blijven hangen. Klitten ontstaan vrijwel altijd door wrijving van het haar. Wanneer u bijvoorbeeld in de winter een dikke trui aan heeft of een sjaal om doet zult u merken dat uw haar sneller in de klit raakt. Een andere oorzaak van het ontstaan van klitten is als uw haar toe is aan een knipbeurt. Dooie punten zijn namelijk droger dan gezond haar en daardoor komen er sneller knopen in.

Tips tegen klitten!

Het verwijderen van klitten is een vervelende klus. Het is erg vervelend en soms zelfs pijnlijk om deze eruit te kammen. Daarom kunt u ze beter voorkomen dan genezen! Dit doet u aan de hand van de volgende tips:

  • Gebruik de juiste producten: het is belangrijk om uw haar goed te verzorgen. Wanneer u dit niet doet is de kans groot dat uw haar droog wordt, wat voor klitten kan zorgen. Gebruik daarom ook producten die bij uw haartype passen. Weet u niet welk type haar u heeft? Kom dan langs in onze salon voor advies;
  • Slaap met een satijnen kussensloop: satijn is goed voor uw haar. Satijn is namelijk erg zacht waardoor uw haar gemakkelijk over het kussen glijdt, wat ervoor zorgt dat u minder klitten heeft wanneer u wakker wordt;
  • Werk van onder naar boven: wanneer uw haar vol met klitten zit is het uitkammen hiervan erg pijnlijk. Toch is dit belangrijk om de klitten uit uw haar te verwijderen. Een tip is om onderaan te beginnen met de klitten eruit te kammen en vervolgens naar boven te werken. Gebruik daarnaast het liefst een nylon kam, deze glijdt gemakkelijker door het haar;
  • Kom regelmatig langs in onze salon: merkt u dat u wakker wordt met droge en dooie punten? Dan is het tijd om naar de kapper te gaan! Dooie punten zorgen er namelijk ook voor dat u niet makkelijk met uw borstel of kam door uw haar heen komt. Hierdoor is het uitkammen van klitten nóg vervelender. Breng daarom regelmatig een bezoekje aan onze salon!

Maak direct een afspraak!

Is uw haar weer aan een knipbeurt toe? Of wilt u advies over welke producten u het beste kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak!

Contact Afspraak maken

 

 

 

Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn. Hier kunt u op de hoogte blijven van de laatste trends, ontwikkelingen en aanbiedingen!