Tips voor pluizig haar

23 mei 2019
Tips voor pluizig haar

Tips voor pluizig haar

Ook last van pluizig en droog haar? Je bent niet de enige! Veel mensen kampen hiermee. Met deze tips leer je hoe je droog haar kunt voorkomen en hoe je jouw haar in no-time omtovert tot een stralende look!

 • Was je haar met lauw water en spoel het af met koud water
  Was je haar nooit te heet! De hoge temperaturen dragen niet bij aan het herstelproces, maar brengen juist eerder schade toe. Probeer daarom in eerste instantie lauw water te gebruiken. Is je haar eenmaal gewassen? Spoel het dan nog eens af met koud water. Hierdoor sluiten de haarschubben en heb je minder kans op pluis.
 • Gebruik een haarmasker of trakteer jezelf op hoofdmassages
  Een haarmasker zorgt voor een intense voeding, waardoor jouw lokken minder zullen pluizen. Dit haarmasker kan je aanbrengen na je conditioner of door middel van een massage. Door de hoofdhuid te masseren stimuleer je namelijk de talgproductie. Deze vetten verspreiden zich weer door je haar en dat maakt je kapsel weer minder droog.
 • Bescherm je haar tegen hitte
  Gebruik je een föhn, krultang of stijltang om jouw haar te stylen? Deze stylingtools kunnen oplopen tot maar liefst 230°C. Daarom kun je ze het best vermijden. Als dit écht geen mogelijkheid is gebruik dan een heat protectant. Heat Protectants leggen een soort seal om je haar en beschermen het zo tegen de warmte.
 • Gebruik een kam met grove tanden
  Een haarborstel of kam kan helpen om talg door je haar te verspreiden. Echter kan het je haar ook beschadigen. Gebruik daarom het liefst een kam met tanden die ver uit elkaar staan. Deze kam is perfect om je haar klit-vrij te maken, zonder dat het extra gaat pluizen.

Kom regelmatig langs in onze salon
Droog haar heeft vaak gespleten punten. Door die eraf te laten knippen oogt je haar al gauw een stuk minder droog en ziet het er gezonder uit. Kom daarom regelmatig langs in onze salon! Onze specialisten geven jou graag advies over jouw haarconditie en een passende verzorging. Maak direct een afspraak!

ContactAfspraak maken