Last van vet haar? – Dit doet u ertegen!

18 januari 2019
Vet haar Almere

Iedereen heeft weleens last van vette haren. Toch wilt u niet iedere dag uw haar wassen, omdat u hierdoor de natuurlijke oliën uit uw haar kunt verwijderen. Maar hoe ontstaan vette haren nou eigenlijk? En wat kunt u er het beste tegen doen?

Waarom heb ik vet haar?

Het krijgen van vet haar is helemaal niet gek. Iedereen heeft hier weleens last van, alleen gebeurt dit bij de een sneller dan bij de ander. Er zijn veel verschillende oorzaken voor het krijgen van vet haar. Een hiervan is iets waar u niks aan kunt doen; uw DNA. Het kan namelijk zijn dat vette haren in de genen zit en het dus erfelijk is. Daarnaast kunnen ook hormonen en stress een grote rol spelen. Zo kan veel testosteron zorgen voor vet haar; meiden in de puberteit hebben meiden er bijvoorbeeld sneller last van. Het type haarstylingproduct wat u gebruikt kan ook invloed hebben op de vetheid van uw haar. Tot slot worden uw haren vetter naarmate u deze vaker aanraakt of borstelt.

Hoe ontstaat vet haar?

Uw hoofdhuid is in principe hetzelfde opgebouwd als de rest van uw huid. Het bestaat uit haarzakjes, talgkliertjes en haren. De talgkliertjes produceren talg en dit komt omhoog naar je hoofdhuid om deze soepel te houden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De talg wordt vervolgens verspreid over uw haren wanneer u deze borstelt of wanneer u met uw handen er doorheen gaat. In principe zorgt dit voor een mooie glans over uw haren. Echter, wanneer u dit vaak doet wordt er te veel talg aangemaakt waardoor die mooie glans verandert naar een vette kop.

Wat kan ik het beste doen tegen vet haar?

Ten eerste is het belangrijk dat u de juiste haarstylingsproducten gebruikt voor uw haartype. Als u niet weet welke producten bij uw haar passen, vraag dit dan aan een specialist. Daarnaast is het essentieel om de haarproducten op de juiste manier aan te brengen, dit is vaak te vinden op de verpakking. Conditioners of haarmaskers dienen bijvoorbeeld voor het beschermen van uw haarpunten. Breng deze daarom alleen in uw punten aan; uw aanzet heeft deze voeding niet nodig. Was echter uw haar niet te vaak! Hoe vaker u het wast, hoe vetter uw haren worden. Probeer het zo lang mogelijk uit te stellen tot absoluut noodzakelijk, gebruik in de tussentijd bijvoorbeeld een droogshampoo. Zoals eerder gezegd worden uw haren sneller vet wanneer u ze vaak aanraakt of borstelt. Probeer dit dus te voorkomen en draag bijvoorbeeld wat vaker een staart of een knot. Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig de haren die in uw borstel blijven zitten te verwijderen en de borstel goed schoon te maken. Niet alleen de haren blijven in uw borstel zitten, ook het haarvet. Maak daarom uw borstel schoon in een sopje met bijvoorbeeld soda of neem uw borstel mee onder de douche en was hem met shampoo.

Heeft u ook snel last van vette haren en nog meer tips? Laat het ons weten!

 

Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn. Hier kunt u op de hoogte blijven van de laatste trends, ontwikkelingen en aanbiedingen!