Welke haarkleur past het best bij uw huidtype?

14 november 2019

De perfecte haarkleur hangt niet alleen af van de eigen voorkeur maar ook van welke kleur het best past bij het huidtype. Heeft u er zelf wel eens over nagedacht welke haarkleur het best bij uw huidtype past? Omdat er zoveel verschillende combinaties mogelijk zijn, willen wij u graag helpen met het kiezen van de perfecte haarkleur gebaseerd op uw huidtype.

Verschillende haarkleuren

Het kiezen van de juiste haarkleur is niet altijd even makkelijk en daarom nemen we hier dan ook goed de tijd voor. Het kan een grotere ingreep zijn en het kan het gezicht compleet veranderen. Zo kan een verkeerde haarkleur het gezicht bijvoorbeeld juist heel grauw maken. Bij het kiezen van een haarkleur, kiest u op basis van koele en warme kleuren. Voor het bepalen van uw huidtype wordt er wederom gesproken over koele en warme termen. Hier gaat het echter om de ondertoon van de huid.

Huidtype: Koele ondertoon

Het huidtype wordt niet bepaald aan de hand van de kleur van de huid, maar aan de hand van de ondertoon. Wat betekent dit? De ondertoon bevindt zich onder het huidoppervlakte, zo kan de ondertoon bijvoorbeeld meestal niet verkleuren in de zomer en het huidoppervlakte wel. Wanneer we spreken van een koele ondertoon, hebben we het over rood, roze of blauw-tinten onder de huid. Een gemakkelijke manier om de ondertoon van de huid te bepalen is door te kijken naar uw aders op uw pols. Wanneer deze blauw/paars zijn, spreken we over een koele ondertoon. Nu we weten dat u een koele ondertoon heeft, welke haarkleur past hier dan het best bij? De haarkleuren die perfect combineren met een koele ondertoon van de huid zijn asbruin en asblonde kleuren. Deze blonde kleuren kunnen variëren van platinablond tot ijswit.

Huidtype: Warme ondertoon

Bij een warme ondertoon heeft de huid meer gele of gouden tinten. Als u het testje van de aderkleur op de pols doet, zijn uw aders groenachtig wanneer we spreken over een warme ondertoon. Warme ondertonen van de huid matchen perfect met warm bruine en warm blonde kleuren. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld amber, honing, en karamel kleuren. Naast de wat meer standaard kleuren, past de haarkleur warm rood ook perfect bij uw huidtype! Vermijdt vooral koele kleuren zoals wit, maar ook een te zwarte kleur.

Huidtype: Neutraal

Wanneer u niet kunt bepalen of u een koele of een warme ondertoon van de huid hebt, dan kunnen we spreken van een neutrale huidtype. Dit betekent dat elke haarkleur bij uw huidtype past!

Maak direct een afspraak!

Bent u toe aan een nieuwe haarkleur? Of wilt geholpen worden bij het kiezen van een nieuwe haarkleur? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak!

Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn. Hier kunt u op de hoogte blijven van de laatste trends, ontwikkelingen en aanbiedingen!