Welke soorten massages zijn er?

2 januari 2020
Massage Almere

Iedereen is wel eens aan een moment van ontspanning toe. En wat is er fijner dan ontspannen met een heerlijke massage? Bij Lifestyle Salon & Spa in Almere kunt u terecht voor verschillende soorten massages. Maar welke soorten massages zijn er allemaal? Dat vertellen we u graag! Wilt u direct een afspraak maken voor een massage? Ga dan naar ons boekingssysteem!

Ontspanningsmassage

Één van de populairste massages is de ontspanningsmassage, ook wel de rug- nek- en schoudermassage. Het voornaamste doel van deze massage is ontspannen en het verminderen van stress. Echter helpt deze massage ook bij het verminderen van spierspanningen, het verbeteren van lichamelijke functies en het verminderen van vermoeidheid. Wanneer u kampt met veel stress, vermoeidheid of regelmatig last heeft van hoofdpijn, rugpijn of nekpijn, kan een ontspanningsmassage een goede keuze zijn om eens te ontspannen!

Sportmassage

Wanneer u regelmatig in de sportschool staat of aan topsport doet kan het zijn dat uw spieren soms overbelast zijn. Een sportmassage kan zorgen voor beter herstel van uw spieren bij zo een overbelasting! Tevens zorgt een sportmassage voor een betere doorbloeding in uw spieren, waardoor deze lekker soepel worden. Er wordt bij een sportmassage namelijk stevig gemasseerd, waardoor bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit uw spieren worden gehaald. Al met al verhelpt een sportmassage op een natuurlijke manier de klachten van vermoeidheid, stijfheid in spieren of gewrichten en spierpijn of spierverharding.

Zwangerschapsmassage

Wanneer u zwanger bent zullen er lichamelijk veel veranderingen plaatsvinden. Sommigen krijgen hierdoor last van ongemakken. Door middel van een zwangerschapsmassage kunnen deze klachten worden verminderd en kunt u tevens even heerlijk ontspannen tijdens deze soms wat zware periode. Tijdens deze massage zal de masseur minder stevig masseren en zal uw buik vaak vermeden worden. Wél besteedt de masseur vaak extra aandacht aan uw benen, omdat deze vaak vermoeid raken tijdens een zwangerschap. Het belangrijkste bij een zwangerschapsmassage is dat deze volledig gaat zoals u dat wilt. Tijdens een zwangerschap kunt u namelijk gevoeliger zijn voor bepaalde prikkels. Dit heeft de een meer dan de ander en dus zijn ieders wensen anders. U kunt dan ook gerust uw wensen doorgeven zodat onze masseurs hier rekening mee kunnen houden!

Hotstone massage

De naam zegt het al; tijdens een hotstone massage wordt er gebruik gemaakt van hete stenen. Deze stenen hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden Celsius. Wij maken gebruik van afgeronde vulkanische basaltstenen uit het Andes gebergte. De stenen worden op een aantal aandachtspunten van uw lichaam gelegd. Op deze manier dringen de hitte en de druk van de stenen diep door tot uw spieren op deze aandachtspunten. Deze massage zorgt dan ook voor intense ontspanning en natuurlijke ontgifting.

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage lijkt op een sportmassage. Het voornaamste doel van deze massage is namelijk het verbeteren van de doorbloeding in de spieren. Echter is een bindweefselmassage ook de uitstekende manier om uw huidconditie te verbeteren. Het helpt namelijk tegen huidveroudering, rimpels of acne.

Stress-Fix massage

Kampt u regelmatig met gevoelens van stress? Onze Stress-Fix massage kan deze gevoelens (gedeeltelijk) wegnemen! Tijdens deze massage wordt gewerkt met een bepaalde rustgevende aroma. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van lavendelolie. De massage is in het algemeen een combinatie van Deep Tissue en ontspanning, een weldaad voor lichaam en geest.

Pro Sleep massage

Heeft u vaak last van slapeloosheid of kampt u regelmatig met stress? De Pro Sleep massage is hier speciaal voor ontwikkeld! Tijdens deze massage wordt er op drie zintuigen ingewerkt: het reukvermogen, de tastzin en het gehoor. De behandeling evenaart de gemoedstoestand van onze hersenen als we in slaap zijn, waardoor een gevoel van diepe rust, een evenwichtige geest en hernieuwde energie ervaren wordt.

Heeft u interesse in een van onze massages? Maak direct online een afspraak!

Nu wij u hebben verteld welke soort massages er zijn, zit hier wellicht een massage bij die u aanspreekt. U kunt dan ook direct online een afspraak maken via ons boekingssysteem! U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen of langskomen in onze salon. Mocht een van onze massages u zeer goed bevallen, kunt u er zelfs voor kiezen een arrangement aan te schaffen! Bekijk hier ons aanbod voor onze aantrekkelijke arrangementen, waarbij u zelfs een massage kunt combineren met bijvoorbeeld een manicure. Onze beautyspecialisten staan graag voor u klaar!

Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn. Hier kunt u op de hoogte blijven van de laatste trends, ontwikkelingen en aanbiedingen!