Zelf haar verven, hoe doe ik dat?

27 maart 2020
Gekleurd haar Almere

Nu ook wij tot 6 april gesloten zijn kunt u op dit moment helaas niet bij ons terecht voor het knippen en kleuren van uw haar. Daarom geven wij u tips hoe u zelf uw haar kunt verven!

De juiste haarkleur kiezen

Wanneer u zelf uw haar gaat verven is het allereerst belangrijk dat u de juiste kleur kiest. Haarkleuren zijn onderverdeeld in de volgende 10 categorieën, die u ook terugvindt op de haarverf.

Haar kleuren

Naast deze hoofdkleuren zijn er ook nog verschillende kleur nuances. Denk hierbij aan rood, goud, as, parelmoer. Ook deze worden vaak weergegeven op de haarverf. Dit verschilt echter per merk!

Zorg voor de juiste spullen

Zorg voordat u begint met uw haar kleuren dat u de juiste spullen in huis hebt en dat alles klaar ligt. Leg bijvoorbeeld van tevoren een handdoek klaar en doe voor de zekerheid oude kleding aan. Daarnaast is het belangrijk om uw haar te verven in een ruimte met voldoende licht.

Tips voor tijdens het verven

Gekleurd haar

Wanneer u er klaar voor bent om zelf uw haar te gaan verven adviseren wij u het volgende:

  • Zorg ervoor dat u genoeg haarverf hebt. Heeft u lang haar? Koop dan voor de zekerheid twee pakken. U heeft liever teveel dan te weinig;
  • Verdeel uw haar in vier vlakken. Maak een scheiding in het midden van uw haar, van uw voorhoofd tot uw nek. Verdeel vervolgens het haar nog van oor naar oor, zodat u vier gelijke vlakken heeft. Begin bij ieder vlak bij de scheiding en werk naar boven toe;
  • Masseer de haarverf lok voor lok over de hele lengte van uw haar. Geef aan al uw lokken evenveel aandacht zodat u geen kleurverschillen krijgt;
  • Zet uw timer pas aan wanneer uw hele haar is ingekleurd! Op dit moment begint de inwerktijd pas;
  • Verzorg uw haar goed nadat u deze heeft gekleurd. Dit kan met een van onze producten! Bestel uw favoriete producten in onze webshop en krijg ze dezelfde dag nog thuisbezorgd bij u thuis in Almere.

Vragen? Neem contact op!

Heeft u nog vragen over hoe u het beste uw eigen haar kunt verven? Neem dan gerust contact met ons op! Ook tijdens deze vervelende tijden staan onze stylisten voor u klaar.

Wij hopen u zo snel mogelijk weer te mogen verwelkomen in onze salon!

Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn. Hier kunt u op de hoogte blijven van de laatste trends, ontwikkelingen en aanbiedingen!